Contact

Heeft u op- of aanmerkingen over de inhoud van deze website, dan stel ik het op prijs als u contact met mij opneemt door het sturen van een e-mail  naar Bob Kaper, info@schaatstechniek.com. U kunt ook een reactie plaatsen aan het einde van  deze pagina.

24 gedachten over “Contact”

  1. Beste

    Als fervent snelschaatser en snelschaatsliefhebber moet ik de website Schaatstechniek een 10 op 10 geven.
    Zowel voor beginners als gevorderden is de website een aanwinst. De technieken zijn correct voorgesteld en uitgelegd.
    Bovendien munt de website uit door zijn compleetheid.
    Profiiciat aan het team!

    grtn
    Julien Ryckeboer Veurne

  2. Schitterende combinatie van tekst en bewegend beeld zodat direct te begrijpen valt waar het om draait. Ben nu 5 jaar serieus met techniek bezig (2012 Ned Afst Kamp 1500m en 5k bij Heren55-60 ) om sneller te kunnen worden en heb niet eerder zo’n begrijpelijk geheel gevonden. In combinatie met de droogoefeningen van Herman Bruggink
    http://www.beterlerenschaatsen.nl zou dit wel eens de site kunnen worden die alle ander schaatstechnieksites overbodig maakt …………….
    Jann van Benthem
    Haaksbergen

  3. Het verhaal over de ronding is te kort door de bocht omdat b.v. De start en de bocht buiten beschouwing worden gelaten. Hoezo 21 of 22 meter? De Japanse wereldkampioen sprint Hashimoto reed met een ronding van 0, naar verluid.en waarom gaat het bij de ideale ronding niet over het gewicht van de schaatser, de snelheid, de temperatuur en hardheid van het ijs, de dikte van de ijzers en nog zo wat. Kortom, het verhaal over de ronding is het napraten van anderen, zonder goede reflectie.

    En op diezelfde pagina: waarom zou de afzet bij smal rijden minder krachtig zijn dan bij breed rijden? Bij smal rijden is de versnellingcomponent van de afzet juiste groter….

    Ik haak na zoveel gebrek aan nadenken af. Jammer.

    Groet,
    Niels (Haarlem)

    1. Wat een arrogantie ten top.
      Alle informatie op deze website is een ware verrijking voor de serieuze schaatsbeoefenaar die graag verder wil komen met zijn/haar inzet op het ijs.
      Omdat er op één punt niet de diepte in wordt gegaan op een informatief niveau wat voor de meeste van ons volslagen overbodig is om beter te leren schaatsen, haakt u af.
      U mist naar mijn idee dan volledig de essentie van deze website.

  4. Complimenten voor de inhoud en opbouw. Met deze kennis zou je maandelijks en schaatstip kunnen verspreiden

  5. Bedankt voor de uitgebreide en heldere combi van tekst, beeld, video en grafische elementen. Een mooi verzamelwerk.
    Ik was op zoek naar een verklaring voor mijn ‘ breed rijden’ en ik snap nu waar het vandaan komt. Super!

    Groet ,

    Jasper

  6. Nog niet alles gelezen maar dit lijkt een interessante site met veel informatie . Echter de pagina
    https://www.schaatstechniek.com/terzijde/zijwaarts-vooruit/
    moet nog eens onder de loep genomen worden. De beschrijving van de vectoren in de tekst en het vector diagram kloppen volgens mij niet. F in het diagram is niet de afzetkracht maar de normaal vector op de voorwaartse beweging. De vector Fn in het diagram is feitelijk de afzetkracht, die staat namelijk loodrecht op de schaats. Zo niet dan zou de schaats over het ijs schrapen. De reactie kracht -Fn kan dus ontbonden worden in een voorwaartse kracht en een zijwaartse kracht waardoor de schaatser de “schommelbeweging” maakt.

    1. Je hebt gelijk, inhoudelijk klopte de paragraaf ‘zijwaarts vooruit’ niet. Ik heb de paragraaf inmiddels aangepast en daarin jouw suggestie verwerkt. Bedankt voor de waardevolle reactie.

  7. Beste Bob,

    Eigenlijk zou jouw website ‘verplichte kost’ moeten zijn, zowel voor gevorderde schaatsers, als voor schaatstrainers !
    De site brengt op een heldere -en makkelijk te lezen en te begrijpen- wijze de schaatstechniek in woord en beeld.
    Ik heb bij de voorbereiding van schaatstrainingen al veel gebruik gemaakt van de website en ook tijdens de schaatslessen/-trainingen kan ik de inhoud van de site goed gebruiken om vrijwel alle aspecten van de schaatstechniek uit te leggen en zo mogelijk voor te doen. Naar mijn mening zou de website – hoewel daar de laatste periode al heel veel aan gedaan is- (nog) meer oefeningen kunnen bieden, op basis waarvan trainers hun trainingen/oefeningen kunnen voorbereiden. Daarmee wordt ook bereikt, dat schaatsers systematisch een juiste techniek aanleren of hun huidige techniek verder ontwikkelen/verfijnen.

    Met vriendelijke groet, succes met de verdere ontwikkeling van de website,

    Jan Altenburg

  8. Beste Bob,

    Dank voor deze prachtige en naar het lijkt complete bron van informatie. Ik ben er heel blij mee. Ik ben een schaatstechniekliefhebber. Maar het schiet nog niet echt op. Ik wil nog veel leren en zoek daarvoor het gehele internet af. Op jouw site heb ik behoefte aan meer videomateriaal waardoor ik makkelijker kan ZIEN (bv je opmerking over die sinaasappel uitpersen tussen dijbeen en onderlichaam…) wat ik fout doe en hoe ik dat kan verbeteren. Sites die me daarbij helpen zijn bv de DG basic skating drills. Ook zoek ik naar oefeningen droog of op het ijs waaruit makkelijk blijkt wat ik niet goed doe en wat ik kan verbeteren: bv stoepje springen, op een schaats glijdend zitten en staan, slow motion schaatsen enz. Je site heb ik bovenaan mijn favorieten gezet…..een bron van inspiratie!

  9. Beste Bob,
    Als beginnend skeelertrainer haal ik zo ontzettend veel kennis uit je site. Je kunt je geen voorstelling maken hoe moeilijk (onmogelijk) het is een geschreven bron te vinden waar je echt wat aan hebt.
    Heel veel dank en hou hem alsjeblieft in de lucht.
    Groet, Wiebe

  10. Prima site. Ben veel aan het leren.

    Heb wel een vraag over de enkelhoek en het achterop rijden. Bij de uitleg over de schaatshouding, wordt de enkelhoek beschreven: kleine enkelhoek: ‘knie zo ver mogelijk naar voren’.

    Mijn vraag: klopt het dat bij deze instructie over de enkelhoek eerst ‘het achterop rijden’ als ‘verplichte’ voorwaarde moet worden vermeld?

    De knie zo ver mogelijk naar voren, leidt immers direct tot te veel druk op het kniegewricht, tenzij er werkelijk achterop gereden wordt. Zo niet: direct risico op blessures. Dus: achterop rijden = voorwaarde om geen knieblessure op te lopen bij een kleine enkelhoek. Klopt dit?

    Verder: heldere uitleg op site. Ben er blij mee en tip anderen.

    Groet, Jan

  11. Geweldige site?

    Als schaatstechniek liefhebber haal ik hier steeds weer opnieuw iets uit wat me beter maakt. Dank je en ga zo door….

  12. Wat een prachtige ontdekking deze site! Voor mij als recreatief schaatser gaat een wereld voor me open. Wat een super theoretische onderbouwing. De combinatie van tekst, tekeningen en filmpjes is zeer verhelderend. Mijn leraar natuurkunde zei vroeger dat niets zo praktisch is als een goede theorie. Nu de schaatsbaan dicht is door corona, is deze site nu mijn praktijk. Hartelijk dank!

  13. Geweldige hoeveelheid informatie van grote kwaliteit!
    Mooie balance tussen theorie en praktijk, fotos en videos.
    Een schat van informatie voor iedere schaatsliefhebber.
    Bedankt!

  14. Laats training van Bob gehad en nu toch maar eens de site bekeken. Dit had ik veel eerder moeten doen, geweldige site Bob

  15. Beste Bob,

    Mooi site voor schaatser en Schaatstrainer !!
    Denk dat een hoop mensen hierdoor plezier en uitdaging in het schaatsen blijven behouden.
    Blijf zo doorgaan,

  16. Hallo Bob,

    De tekeningen in fig.2 en fig.4 in de beschrijving zijwaarts vooruit zijn, naar mijn mening, niet juist.
    Een kracht uitgevoerd op het ijs door een schaatser gaat altijd van het zwaartepunt van de schaatser naar het raakpunt op het ijs.
    Anders klopt de definitie van het zwaartepunt van een lichaam niet. Zie Wikipedia.
    De krachtvector F is gelijk aan de Massa maal de versnellingsvector a.
    Voor een bepaald lichaam is die massa gedefinieerd door het zwaartepunt.
    Let wel, het zwaartepunt van een bewegend lichaam is geen statische punt, het verplaatst aan de hand van de bewegingen van delen van het lichaam.
    Ik verbaas me erover dat in bepaalde wetenschappelijke boeken krachtvectoren getekend worden vanuit willekeurige richtingen, met het ZP op een andere plaats. Als voorbeeld noem ik fig. 4.5 op pagina 65 van Eline v.d. Kruk’s Thesis
    “Parameter analysis for speed skating performance”

    Bob, graag je reactie op mijn visie.

    Hans Gijsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rekenopgave * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.